VI FINNS HÄR när ni behöver konkreta tips, råd och stöd till er angående barn och unga. Vi erbjuder bland annat:
stödlinjen vid hjälp med barnfall
– hjälp att skriva anmälan
– stöd vid möten
– umgängeshjälp 
– bollplank

Vårt stödteam består av familjehems- och barnrättskunniga, socionomer, advokater och beteendevetare. Fyll i vårt formulär så återkommer vi så fort vi kan. 


Först får du fylla i vårt formulär så noga du kan. Ju mer du delar med dig av det du vill ha hjälp med, desto lättare är det för oss att tillmötesgå dina behov. När vi erhållit ditt ifyllda formulär rekommenderar vi alltid att vi inleder med ett introduktionssamtal. Under samtalet får du berätta om ditt ärende och tillsammans identifierar huvuddelarna du känner är viktigast för dig. När vi fått en bild av din/er situation återkommer vi med en plan för hur vi kan hjälpa till för att förbättra situationen på bästa sätt. 

LHV00X370

I stödlinjen arbetar familjehems- och barnrättskunniga, socionomer, beteendevetare och advokat. De tar sig an barnfall som berör socialtjänsten och familjehemsvård. Hur snabbt de kan hjälpa dig beror såklart på komplexiteten i ditt ärende. För att få stödlinjens hjälp behöver du visa upp dokumentering att du antingen är vårdnadshavare för barnet eller familjehem som rår om barnets vård. 

LHV00X366

Alla barn har behov av vård från och till. Placerade barn kommer oftast med en komplex historia bakom sig och stort behov av stöd och vård i olika former. Ibland kan det kännas som om du inte riktigt vet vilken form av vård barnet skulle behöva. Det kan också vara så att du vet vilken form av vård just ditt barn skulle behöva men inte vilken väg du ska gå för att få den. Låt oss utreda det tillsammans!

LHV00X368

– med institutioner. Vi kan medverka i möten med vårdinstanser över telefon. Ett stöd vid din sida kan många gånger hjälpa i viktiga situationer. Om du är intresserad av att boka oss att närvara vid ett möte behöver du få instansens godkännande först. Under mötet har vi ett neutrals förhållningssätt och är barnets röst. Vårt mål är att ert samarbete ska förbättras, med det gemensamma målet, att det ska gå bra för barnet.

LHV00X365

Fast i en situation? Vill du ha en axel att luta dig emot? Ibland behöver man någon som lyssnar och kan ge förslag på möjligheter. Du kan prata om allt från det placerade barnets svårigheter, styrkor och utmaningar till hur det fungerar i familjen eller ert förhållande till involverade myndigheter. Råden du får av oss kan vara vardagsnära men också handla om att guida dig till rätt instanser. Du är aldrig ensam. 


LHV00X371

Vill du ha hjälp med att skriva en klagoanmälan till en myndighet angående ett barn? Vi finns här om du behöver stöttning, rådgivning eller input till ditt skrivande. Vi skriver aldrig en klagoanmälan åt dig, men vi kan ge feedback, input och synpunkter till hur du bäst formulerar dig, vad du bör tänka på samt vad som är bäst att ha med i din anmälan. Ibland behöver man bara en knuff för att komma igång och det hjälper vi såklart också mer. 

LHV00X374

God kommunikation med vårdinstanser är a och o. Det händer att samarbetet mellan familjehem och exempelvis socialtjänsten bryter ner på grund av dålig kommunikation från en eller båda parter. Att kunna mötas tillsammans med fokus på barnet är av yttersta vikt och ibland behöver man hjälp att få sitt budskap hört av motparten. Likaledes kan du behöva förklaring vad det är myndigheten försöker kommunicera. Kommunikation är allt annat än lätt ibland och vi erbjuder kommunikationscoaching och stöd.

LHV00X372

Det kan vara svårt att få alla delar i vardagen och hemmet att fungera när man tar emot placeringar. Man kan uppleva att det inte riktigt fungerar i familjeenheten eller i förhållning till ens arbete. Stress och bråk hjälper ingen att utvecklas och känna sig trygg, det gäller både unga och vuxna. Man kan behöva nya verktyg och sätt att lösa konflikter på. Vi ger dig tips och råd om hur du med enkla medel kan göra stor skillnad hemma hos er. 

LHV00X373

Anhöriga och nära vänner kan vara en stor viktig del i ett barns nätverk. Ens egna anhöriga kan komma att bli mycket viktiga för det placerade barnet och du som anhörig kan ha tankar kring det placerade barnet. Kanske att barnet har en NPF-diagnos du önskar få mer information om för att er relation ska bli bättre. Hur kan man förhålla sig till sig till barnet utan att få känslan av att man lägger sig i? Vi samtalar om hur Du får större förståelse och samtidigt kan stötta barnet och familjen.

LHV00X375

Behöver ni hjälp med barnens umgängen? Ibland kan det var svårt att få umgängen att fungera mellan de vuxna parterna och ibland är det barnen som inte vill. Det finns många sätt att underlätta umgängen för alla parter för att få umgängen av stapeln och det kan vara skönt att dryfta problem däromkring med någon annan än barnets handläggare. 

LHV00X364
error: Ajabaja! Skyddat material. © Lilla hjärtat vänförening
Rulla till toppen