Önskelådan – Majas önskan

Carina och Marias ansökan till LHV-önskelåda

Hej!

Vi heter Carina och Maria och är familjehem till en alldeles underbar tjej som heter Maja.

Maja kom till oss när hon var 7 månader och är idag 2 1/2 år. Varje dag med Maja blir man lycklig av då hon är en väldigt rolig, glad och omtänksam tjej. I vår familj bor även tre hundar, två katter och en häst som Maja har fina relationer med.

Då Maja och vi älskar alla olika slags djur och tycker dom är spännande så hade ett besök på Kolmårdens djurpark varit väldigt roligt. Hon hade gärna velat klappa delfiner säger hon.

Den största önskan är egentligen att få veta att lilla Maja alltid får stanna hos oss men vi tar en dag i taget och försöker leva här och nu.

Hälsningar Carina, Maria och Maja

VI TAR EMOT ANSÖKAN

Efter att Carina och Marias ansökan till önskelådan kommit in, ber vi på LHV om ett dokument som styrker Carina och Marias roll som familjehem. Allt sker med största respekt för den sekretess som familjehem arbetar under och barnets behov av anonymitet. Därefter ordnade vi med ett presentkort till Kolmården som vi skickat till Majas familj. Under familjens resa har familjen tagit fotografier som de mailat till oss på LHV. Efteråt har Carina och Maria skrivit en berättelse om resan som vi nu publicerar här på vår hemsida. Vi byter ut familjens namn för att respektera barnet och familjens identitet samt editerar bort ansikten från familjens foton. Berättelsen blir senare delad på LHV:s sociala media för att andra ska få ta del av vårt arbete och likt oss glädjas åt familjens dag på Kolmården.

Majas berättelse från kolmården

Hej och stort tack,

– till att vi fick åka till Kolmården med våran lilla tjej. Vi åkte dit en torsdag till lördag och vädret var fantastiskt fint.

Maja var superladddad inför resan och 40 mil i bilen gick riktigt bra, det var en förväntansfull tjej som steg in på hotellet. Vi hade bokat med sjö utsikt så rummet var superfint. Direkt när vi kom till hotellet bytte vi om för bad. Maja älskar att bada och det fanns utomhuspool och en pool som det var vågor/ström i så man åkte runt. Riktigt roligt tyckte även vi mammor.
En kompis från Gbg som även hon har ett placerat barn var med på resan onskeladan@lillahjartat.com På kvällen gick vi på restaurang.

Nästa dag var det dags att gå in på Kolmården. Vi började med att åka linbanan och titta på alla djur från luften. Maja tyckte det var jätte roligt. Sedan gick vi till delfinarummet. Eftersom det är Corona så hade de inga uppvisningar men vi hade tur och blev insläppa så vi kunde se när de tränade delfinerna, det var en kul upplevelse då Maja älskar delfiner.

Vi lekte på bamses värld och åkte ALLA karuseller. Godiståget gick kanske lite väl fort haha men det var en stolt tjej som steg av tåget när vi åkt klart.

På em hade Bamse en show uppe vid en skog så den såg vi. Efter showen fick alla barn hälsa på bamse och hans kompisar. Det var lite läskigt att vara så nära bamse tyckte Maja så mamma gick hälsa på bamse istället. På kvällen på hotellet var det dags för mat igen och när maten var klar somnade ett nöjd och trött tjej i mammas knä.

På avrese dagen så hade vi bad igen och det var lika kul denna gången.

Vi hade en jätte fin resa och kommer ta med minnerna länge.
Bamse sover nu varje natt med vår lilla tjej.

Tack så mycket för att ni förgyllde Majas liv med en sådan fin upplevelse. Det kände speciellt att vi gjorde resan till minne av Esmeralda.

Hälsningar Carina, Maria och Maja.