Önskelådan – Elionor och Sofies önskan

Elionor och Sofias ansökan till LHV-önskelåda

Hej Lilla Hjärtat vänförening

Vår familj består av familjehemsföräldrarna Jana och Michael, Elionor, Sofia, vår katt och våra två ponnyer. Vi har varit kontaktfamilj/ familjehem/ jourhem i cirka 7 års tid. För drygt tre år sedan hade vi bestämt oss för att ta en paus. Flytta till Spanien i ett år. Jobba därifrån och fundera kring framtiden. När Michael satt på flygplatsen påväg hem från Spanien efter att ordnat det sista inför flytten ringde telefonen. ”Vi har en 3 årig tjej som akut måste omplaceras, kan ni ta emot henne?”. Vi fick några timmar på oss att bestämma oss. Efter mycket övervägande fram och tillbaka sa vi Ja, om de kunde tänka sig att börja med en jourplacering. Vi bestämde sedan att Spanien kunde vänta. Vi hade mer och mer inför att flytten närmade sig börjat fundera över ”Hur kommer vi klara ett liv utan att vara familjehem? Tänk vad tyst och ensamt det kommer att bli”. Om vi har ångrat vårat beslut? Svaret är nej. Spanien står kvar. Vi är där så ofta vi kan. Ett liv utan ”våra” barn är inget berikande liv för oss.

Elionor kom för drygt 3,5 år sedan. En tillbakadragen liten tjej. Idag är hon en sprudlande glad, omtyckt och framåt 7 årig tjej. Även om hon har en tung ryggsäck att bära som visa dagar blir sig extra påmind är hon en fighter som verkligen har visat att inga hinder är för stora att övervinna. För drygt ett år sedan kom ”våran” andra älskade flicka till oss, Sofia. Även om hennes ryggsäck vissa dagar är tung så är även hon en fighter som aldrig ger upp. Sofia är en omtyckt tjej som sprider mycket glädje och kärlek omkring sig. ”Våra” två tjejer gör oss stolta varje dag. Att få vara en del av deras resa är en stor ära.

Vår önskan är att få åka till Göteborg och få gå på Liseberg och bo på ett hotell med pool. Vi vet att vi inte kan göra detta just nu men då har vi något att se fram emot när coronan är över.

Stor kram från oss, Elionor och Sofia

VI TAR EMOT ANSÖKAN

Efter att Jana och Michaels ansökan till önskelådan kommit in, ber vi på LHV om ett dokument som styrker Jana och Michaels roll som familjehem. Allt sker med största respekt för den sekretess som familjehem arbetar under och barnets behov av anonymitet. Därefter ordnade vi med ett presentkort till Liseberg som vi skickat till Elionor och Sofias familj. Under familjens resa har familjen tagit fotografier som de mailat till oss på LHV. Efteråt har Jana och Michael skrivit en berättelse om resan som vi nu publicerar här på vår hemsida. Vi byter ut familjens namn för att respektera barnet och familjens identitet samt editerar bort ansikten från familjens foton. Berättelsen blir senare delad på LHV:s sociala media för att andra ska få ta del av vårt arbete och likt oss glädjas åt familjens dag på Liseberg .

Tack ❤️

Vi vill börja med att tacka lilla hjärtats vänförening från djupet av våra hjärtan för upplevelsen ni gav oss. Elionor och Sofia hade önskat att få bo på hotell i Göteborg och gå på Liseberg. Det de inte visste var att vi i hemlighet hade lyckats ordna att de skulle få bo i Milajki-rummet på Radisson Blue Scandinavia och dagen efter gå på Milajki-museet. Hotellrummet är Sveriges mest fotovänliga, färgglada och galnaste hotellrum. Milajki-museet är ett selfie-museum med olika rum där man kan klä ut sig och fotograferas. Helt tokigt men så roligt. När vi läste om detta titta vi båda på varandra och sa ”detta är så mycket Elionor och Sofia”.
Det var två förväntansfulla tjejer som på fredagen efter skolan satt sig i bilen för att åka de drygt 20 milen till Göteborg.

Vi möttes av en rosa fluffig dörr när vi skulle gå in i hotellrummet. Tjejernas miner och glädje när de fick stiga in i detta rum är svåra att beskriva. De blev först helt stumma innan de börja hoppa, skrika och fråga om de verkligen skulle få sova i detta rum och om det var på riktigt. Den lyckan gjorde att vi båda stod med tårar i ögonen. Kvällen spenderades på rummet då ingen ville lämna detta coola rum, det slutade med att även middagen fick intas där. Tjejerna tog kort, ringde sina kompisar för att visa vilket hotellrum de fått, klädde ut sig och duschade i duschen som var full med bollhavsbollar.

Dagen efter åt vi en lång hotellfrukost, mätta och glada begav vi oss till Milajki-museet. Tjejerna gick all-in i en hel timme. Klädde ut sig, tog kort och vi alla hade så roligt. Efter detta blev det lite shopping i Göteborg innan vi begav oss till Scandic Backadal för att vila innan vi gick ut och åt på kvällen.

Dagen efter började vi på samma sätt som dagen innan, med vår allas favorit, hotellfrukost. Mätta och med massa energi begav vi oss till Liseberg. Vi var där i god tid när de öppna och åkte inte hem förens de nästan stängde. Tjejerna åkte så mycket karuseller de bara hann med. Även sockervadd och spel på chokladhjulen hanns med.

När mörkret börjat falla började resan söderut igen med en lycklig men trött familj. Denna helg är verkligen något som ger ett minne för livet. Tack ännu en gång lilla hjärtats vänförening för att ni uppfyllde våra älskade tjejers önskan.